Trenger jeg både laser og radiofrekvens?

Det finnes et hav av ulike modaliteter i markedet. I denne artikkelen skal vi belyse to av de mest populære og bekreftede elektroterapiformene, laser og radiofrekvens.

 

Både laser- og radiofrekvensbehandlig er to unike modaliteter, begge i det elektromagnetiske spekteret og begge biomodulerer vev, men med ulik energitype. Det er noen likheter og ulikheter avhengig og målsetningen med behandlingen vil være avgjørende for hvilken modalitet du velger. Her belyser vi to viktige verktøy til behandlingsrepertoaret, både for deg og pasientene dine. 

 

Kort om de ulike modalitetene:

Laserbehandling

Laserbehandling (K-Laser) er en ikke-invasiv behandling som bruker lysenergi, på en trygg måte, til å behandle det aktuelle vevet. Behandlingen er rask og pasienten kjenner en behagelig varme i vevet. Både behandler og pasient må bruke beskyttelsesbriller under behandling. Laserbehandlingen bruker ulike bølgelengder, og de mest effektive laserne har 4 eller 6 bølgelengder og kraft fra 15-100 W (Watt) avhengig av hvilket vev man behandler, og hva man ønsker å oppnå. Én laserbehandling kan være veldig ulik fra en annen, men med K-Laser sin brukervennlige plattform har du som behandler tilgang til en samling velutprøvde, trygge protokoller å velge fra for å gi trygge og effektive behandlinger. Noen av effektene man oppnår med laserbehandling er økt cellemetabolisme og regenerasjon av vev, samt smertelindrende og anti-inflammatorisk effekt. Laserbehandling er en kontaktløs behandlingsform som også kan brukes over infeksiøst vev og direkte over åpne sår. K-Laser har vist seg å kunne behandle patologier så dypt som opptil 10 cm.

 

 

 

 

Radiofrekvensbehandling

Radiofrekvensbehandling (INDIBA) er en ikke-invasiv behandling som sender elektromagnetisk spenning på 448kHz gjennom det aktuelle vevet, fra den aktive elektroden til mottakerplaten. Behandlingen tar 15-30 minutter (avhengig av problemstilling) og beskrives som en behagelig behandling for pasienten, som følge av økt varme og fleksibilitet i vevet. Effekten (Watt) justeres avhengig av hva man ønsker å oppnå med behandlingen. Akutte skader behandles i hovedsak med lav Watt uten oppvarming av vevet, mens mer langvarige problemstillinger benytter seg av høyere effekt som skaper mer varme i vevet. INDIBAs maskiner har en solid liste med protokoller å velge fra så man trygt velger den mest passende til indikasjonen. Noen av effektene man oppnår med radiofrekvensbehandling er økt cellemetabolisme og regenerasjon av vev, samt en smertelindrende og anti-inflammatorisk effekt. Ved bruk av høyere Watt oppnår man en økt elastisitet i bindevev og muskler. INDIBA kan benyttes i kombinasjon med manuell behandling og er en trygg behandlingsform for onkologiske pasienter*. INDIBA har ingen begrensing i behandlingsdybde eller dose, ettersom radiobølgene alltid beveger seg fra den aktive elektroden til mottakerplaten, og har dermed vist seg å være veldig effektivt mot mer dyptliggende patologier, spesielt på store dyr som for eksempel hest.

 

*Skal ikke behandles direkte over tumor.


Høydepunkter med laserbehandling:

 • Lysenergi med infrarødt usynlig lys i flere bølgelengder som påvirker ulike typer vev og vevsreaksjoner
 • Kontaktløs behandling
 • Kan brukes på infeksiøst vev
 • Kort behandlingstid- jo høyere watt jo kortere behandlingstid
 • Kan brukes til tann- og orale behandlinger
 • Krever briller og sikkerhetsbriller samt minimering av reflektive overflater i behandlingsområde
 • K-Laser sine maskiner kan brukes til laserkirurgi/ diatermi (med tilleggsutstyr)

Høydepunkter med radiofrekvensbehandling:

 • 448 kHz elektromagnetisk spenning
 • Tillater simultan manuell behandling
 • Trygt for onkologiske pasienter
 • Lukket krets (ingen begrensing i behandlingsdybde)
 • Ingen begrensning i behandlingstid/dose
 • Kan øke prestasjon hos sportsdyr eller korte ned restitusjon
 • Krever kontaktkrem/gele/fuktig pels

Hva tilbyr begge?:

 • Økt cellemetabolisme/biomodulering
 • Fremmer regenerasjon av vev
 • Analgetisk effekt
 • Antiinflammatorisk effekt
 • Øker oksygeneringen i vevet
 • Egnet for post operativ behandling

Trenger jeg å tilby både laser og radiofrekvensbehandling?

Svaret på dette er både ja og nei. På en stor klinikk med mye ressurser og mange krevende pasienter vil det uten tvil være en fordel med et bredt behandlingstilbud som dekker flere behov ut ifra ønsket effekt og type vev. På den andre siden, og i de aller fleste tilfeller, vil én av modalitetene være tilstrekkelig. Det vil alltid være noen former for behandling og problemstillinger man kommer til kort med om man kun har den ene modaliteten, men i disse tilfellene finner man enten alternative behandlingstiltak eller viderefører pasienten til en annen behandler som tilbyr ønsket modalitet.

 

Lurer du på hvilken modalitet og modell som passer deg? Vi kan hjelpe deg å finne svaret! Send oss en epost på post@alfacare.no eller ring på 35029595 oss for en hyggelig prat. Vi kommer gjerne til deg for en uforpliktende prat og demonstrasjon av de ulike modalitetene. Dersom du ønsker å låne maskinene og teste de over en periode, avtaler vi dette også.


Varen er på lager.
Varen er bestilt fra leverandør og leveringsdato er bekreftet.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varen må bestilles fra leverandør.
Varen befinner seg på fjernlager.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varene bestilles fra vår leverandørs lager.
Ubekreftet - Ta kontakt med kundesenter for nærmere informasjon.